اخبار فناوری

خبر جدید | رویترز: سرمایه‌گذاری 11 میلیارد دلاری کاخ سفید برای تحقیق و توسعه در زمینه نیمه‌رساناها | مایفون مگ

واحد خبر مایفون مگ : خبرگزاری رویترز در روز جمعه 9 فوریه سال جاری میلادی (20 بهمن 1402) از برنامه دولت ایالات متحده به منظور سرمایه‌گذاری 11 میلیارد دلاری در زمینه تحقیق و توسعه محصولات نیمه‌رسانا خبر داده است. این برنامه ظاهرا بخشی از قانون موسوم به تراشه‌ و علم (Chips and Science) است که در آگوست سال 2022 میلادی توسط کنگره آمریکا تصویب شد و گام مهمی در جهت تضمین نوآوری در صنعت نیمه‌رسانا و پیشرفت این کشور در این حوزه به شمار می‌رود. قانون تراشه و علم متن حقوقی جامعی است که بر اساس آن در مجموع 52.7 میلیارد دلار برای توسعه و طرح‌‌های نیمه‌رسانا اختصاص خواهد یافت.

سرمایه‌گذاری عظیم دولت ایالات متحده حاصل نگرش قانون‌گذاران این کشور به اهمیت تولید داخلی محصولات نیمه‌رسانا و تاثیر آن بر امنیت ملی و ثبات اقتصادی حاصل است. مطابق گزارش رویترز، حدود 39 میلیارد دلار از این مبلغ صرف ارائه یارانه برای تولید نیمه‌رسانا و 11 میلیارد دلار در زمینه تحقیق و توسعه هزینه خواهد شد.

بر این اساس قرار است نهادی با نام مرکز ملی فناوری نیمه‌رسانا یا NSTC (کوتاه‌شده National Semiconductor Technology Center) تأسیس شود و با تکیه بر سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری، محوریت برنامه تحقیق و توسعه را در دست گیرد. این مرکز که در قالب ترکیبی از مشارکت عمومی و خصوصی عمل می‌کند، فعالیت‌های تحقیقاتی و ساخت نمونه‌های محصولات نیمه‌رسانا را هدایت خواهد کرد. امری که با مشارکت مجموعه‌ای از همکاری‌ها میان دولت، صنعت، دانشگاه و سرمایه‌گذاران صورت خواهد گرفت.

در همین راستا، جنیفر گرنهولم (Jennifer Granholm)، وزیر انرژی آمریکا، نیز بر اهمیت استراتژیک تحقیق و توسعه در افزایش رقابت‌پذیری و انعطاف‌پذیری ملی تاکید کرده است. رویکرد مرکز ملی فناوری نیمه‌رسانا چند وجهی است و اقداماتی از جمله ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری برای حمایت از شرکت‌های نوظهور در حوزه نیمه‌رسانا و کمک به رشد آنها در کنار تسهیل تجاری‌سازی فناوری‌های تازه را در بر می‌گیرد.

استراتژی دولت آمریکا در زمینه نیمه‌رسانا، حفاظت از مشاغل آمریکایی، جلوگیری از برون‌سپاری و تقویت قابلیت‌های تولیدی این کشور است. بر این اساس برنامه تولید نیمه‌رسانا می‌کوشد با ارائه یارانه برای تولید تراشه و سرمایه‌گذاری در زنجیره تأمین، راه‌اندازی کارخانه‌ها و افزایش ظرفیت تولید این محصولات را تسهیل کند.

از میان اهداف کلیدی این برنامه می‌توان به مواردی همچون شتاب‌بخشی به تولید فناوری نیمه‌رسانای پیشرفته در ایالات متحده و ساده‌سازی مسیر میان طراحی تا تجاری‌سازی و پرورش نیروی کار ماهر، از تکنسین تا مهندس، اشاره کرد. مهم‌ترین عامل موفقیت این طرح نیز همکاری ذی‌نفعان، از طراحان تراشه گرفته تا اتحادیه‌های کارگری، خواهد بود.

در واقع پس از اختلالات ایجاد‌شده در زنجیره تأمین که در پی بحران همه‌گیری کرونا و به تبع آن قرنطینه روی داد، نگرانی‌ها درباره وابستگی آمریکا به منابع خارجی، به ویژه در تایوان، سبب واکنش قانون‌گذاران و تصویب قانون تراشه‌ و علم شد. حال با این سرمایه‌گذاری‌های گسترده و تلاش همه‌جانبه، ایالات متحده آماده است تا بار دیگر موقعیت خود را در خط مقدم نوآوری در صنعت نیمه‌رسانا تحکیم کند.

منبع: http://www.مایفون مگ/news/view-5280-the-us-government-invests-11-billion-in-semiconductor-related-research-development-reuters-reports.aspx

Updated: 2024-02-17 09:19:22

محمدصادق مجدی

محمدصادق مجدی هستم با بیش از 14 سال سابقه بازاریابی و تولید محتوای تکنولوژی برآنم که اطلاعاتم را با شما به اشتراک بذارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا