مدارك لازم جهت ممنوع الخروج كردن زن
زن برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر دارد و شوهر باید رضایت او را جلب کند. حالا گاهی شرایط طوری پیش میرود که همسران تصمیم میگیرند همسرشان را بلاک کنند. اما برای جلوگیری از بیرون رفتن زن چه مدارکی لازم است؟ در چه مواردی شوهر ممکن است زن خود را محروم کند؟
شرایط ترک نکردن زن
نکته قابل توجه این است که زن و شوهر هر دو با توجه به شرایط و حقوقی که دارند می توانند از دیگری جلوگیری کنند و این موضوع مختص زوجین نیست. در زیر روش جلوگیری از بیرون رفتن به صورت جداگانه برای خانم ها و آقایان ارائه می شود تا با قوانین و شرایط آشنا شوید.
ترک زن برای شوهر حرام است
طبق قانون، زن متاهل برای اخذ گذرنامه و خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر دارد و این اجازه باید در دفتر اسناد رسمی یا وکالتنامه رسمی ثبت و تایید شود. حال برای اینکه شوهر از بیرون رفتن همسرش جلوگیری کند باید به اداره گذرنامه و پلیس کل کشور مراجعه و دادخواستی برای جلوگیری از خروج همسرش ارائه کند.
برای ثبت درخواست، ارائه یک سری مدارک ضروری است. از مدارک لازم می توان به اصل یا کپی شناسنامه، کارت ملی و یا سند ازدواج اشاره کرد. این مدارک بررسی می شود و در صورت عدم وجود با درخواست مرد موافقت می شود.
نکته قابل ذکر این است که زن در صورت ازدواج عموماً اجازه خروج از کشور را ندارد و برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر دارد. اگر زنی در دوران مجردی پاسپورت بگیرد، برای خروج مجدد از کشور به اجازه شوهرش نیاز دارد.
ترک شوهر بر زن حرام است
شرایطی وجود دارد که زن نیز می تواند از شوهر خود جلوگیری کند. به عنوان مثال می توان زمان ارائه درخواست مهریه توسط خانم از طریق اداره ثبت احوال را مشخص کرد. در چنین شرایطی زوجه باید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه و درخواست ممانعت از خروج زوج را بنماید.
در مورد مدارک لازم برای جلوگیری از ازدواج می توان به سند ازدواج و شناسنامه مراجعه کرد. زوجه باید به دفاتر ثبتی محل ثبت ازدواج مراجعه و به صورت ثبتی نسبت به صدور اجرائیه اقدام نماید. سپس رونوشتی از اجرائیه برای مرد ارسال می شود و مرد 10 روز فرصت دارد تا بدهی یا مهریه را بازپرداخت کند یا شرایط پرداخت را تعیین کند. اگر این اتفاق نیفتد، مرد ممنوع الخروج است. مواظب باشید تا زمان پرداخت کامل اقساط مهریه اجازه خروج زوجین را ندهید.
گاهی اوقات یک مرد به دلیل شغلش مجبور است کشور را ترک کند که در این صورت مرد باید درخواست دهد. در صورت موافقت دادگاه با شرایط ویژه برای زوجین، ممنوعیت لغو می شود و آنها می توانند به خارج از کشور سفر کنند. بنابراین رفع ممنوعیت خروج مرد جز با پرداخت مهریه یا رضایت زوجه امکان پذیر نیست. حتی مبلغی را به عنوان سپرده مشخص کنید!!
اگر فکر میکنید شرایط پیچیده است و نمیتوانید به تنهایی روند مسدود کردن همسر یا شریک زندگی خود را طی کنید، داشتن وکیل میتواند در این مسیر کمک کند. به همین دلیل است لیست بهترین وکلا در تهران ما برای شما آماده کرده ایم که می توانید از آن استفاده کنید. در سایت آقای وکیل شما با تمامی وکلای خوب در زمینه فعالیتشان آشنا می شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
نحوه دریافت استعلام مقررات منع رفت و آمد
برای دریافت استعلام مقررات منع رفت و آمد، افراد به راحتی می توانند از روش های آنلاین یا حضوری استفاده کنند. اغلب افراد از ممنوع الخروج بودن خود اطلاعی ندارند اما می توان این موضوع را پیگیری و پرس و جو کرد. افراد می توانند برای دریافت استعلام مقررات منع تردد در پرونده های مربوط به مهریه به سایت رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک به نشانی my.ssaa.ir مراجعه و با وارد کردن اطلاعات خود از وضعیت منع تردد مطلع شوند.
اما در برخی موارد مانند استعلام ممنوعیت تردد به دلیل مسائلی مانند درخواست همسر، این فرآیند به صورت آنلاین امکان پذیر نیست. در چنین شرایطی فرد باید با در دست داشتن گذرنامه به اداره پلیس گذرنامه مراجعه کند تا از وضعیت ممنوعیت خود مطلع شود.
مدارک لازم برای جلوگیری از بیرون رفتن زن
در طول متن درباره مدارک مورد نیاز برای جلوگیری از بیرون رفتن زن و همچنین مدارک لازم برای جلوگیری از خروج مرد صحبت کردیم. اما اگر بخواهیم مدارک لازم را به طور کلی بگوییم باید بگوییم که این مدارک عبارتند از:
- • مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی
- • گواهی ازدواج، وثیقه یا سندی که نشان دهنده رابطه زناشویی باشد
- • درخواست کتبی قرار منع تعقیب
– لغو مقررات منع رفت و آمد برای مردان یا زنان
عدم رضایت شوهر یکی از دلایل اصلی ممنوع الخروجی زن است، اما اگر شوهر تغییر عقیده دهد و رضایت بدهد، می توان این ممنوعیت را لغو کرد. نکته بسیار مهم این است که رضایت شفاهی زوجین برای رفع منع رفت و آمد کافی نیست و باید سند رسمی برای ثبت قانونی این موضوع تنظیم شود.
در موارد خاص و اضطراری، زن می تواند با اجازه مدعی العموم شهری که گذرنامه در آن درخواست می شود، درخواست گذرنامه و خروج از کشور کند. در این صورت مدعی العموم موظف است نظر خود را نسبت به خواسته اعم از مثبت یا منفی حداکثر ظرف مدت سه روز به زن اعلام کند.
در صورتی که زن و مرد از یکدیگر طلاق گرفته باشند و مرد قبل از طلاق از بیرون رفتن زن خود جلوگیری کرده باشد تا زمانی که طلاق به اداره گذرنامه نرسد این ممنوعیت ساقط نمی شود. لذا لازم است پس از صدور حکم طلاق مراتب را به اداره گذرنامه اطلاع دهند. در این صورت دیگر اجازه یا عدم اجازه مرد برای خروج از کشور اهمیتی نخواهد داشت و زن می تواند آزادانه پاسپورت بگیرد و از کشور خارج شود.
حرف آخر
اگر فردی ممنوع الخروج است، می تواند با مراجعه به مراجع مختلف به صورت الکترونیکی یا حضوری، وضعیت خود را جویا شود. همچنین در صورت ممانعت از خروج از کشور با رضایت شوهر، این وضعیت با تأیید رسمی شوهر قابل حل است و در موارد اضطراری زن می تواند با اجازه مدعی العموم گذرنامه بگیرد. پس از طلاق به شرط ابلاغ طلاق به اداره گذرنامه ممنوعیت رفع خواهد شد.
برای دوستان خود ارسال کنید
منبع: https://مایفون مگ.ir/2024/11/24/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%83-%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%AC%D9%87%D8%AA-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D9%83%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B2%D9%86/
تحریریه مای فون مگ