اخبار فناوری

خبر جدید | گزارش کانترپوینت از برون‌سپاری سازندگان اسمارت‌فون – موتورولا 90 درصد، سامسونگ تنها 22 درصد | مایفون مگ

واحد خبر مایفون مگ: بسیاری از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند طراحی برخی از محصولات خود را به شرکت های دیگر واگذار می کنند. این شرکت های واسطه ODM (مخفف سازندگان دستگاه های اصلی) نامیده می شوند و معمولاً به تولید انبوه گوشی های ارزان قیمت مشغول هستند. موسسه تحقیقاتی کانترپوینت در گزارش جدید خود به این موضوع پرداخته و نسبت گوشی های هوشمند برون سپاری عرضه شده توسط سازندگان در نیمه اول سال 2024 را تحلیل کرده است. یافته های این موسسه نشان می دهد که با افزایش عرضه گوشی های هوشمند مقرون به صرفه و میان رده در شش ماهه اول از … امسال توسط شرکت های چینی مانند شیائومی، عرضه محصولات ODM نیز افزایش یافته است.

به گزارش کانترپوینت، بازار جهانی ODM گوشی های هوشمند تحت تاثیر رشد برندهای چینی مانند شیائومی در محدوده قیمتی متوسط ​​تا پایین، رشد سالانه 6 درصدی را در نیمه اول سال جاری شاهد بود. بر اساس این گزارش موسسه تحقیقاتی، سامسونگ اولین برند اندرویدی است که کمتر به ODM ها برای تولید محصولات خود متکی است. پس از شرکت کره ای، گروه اوپو و شرکت آنر قرار دارند که طراحی حدود 40 درصد از گوشی های خود را به شرکت های ODM سپرده اند. سهام هواوی و ویوو در این مدل تولیدی به ترتیب 44 و 52 درصد است و در نهایت نام شیائومی و موتورولا در بالای لیست ارائه شده توسط کانترپوینت به چشم می خورد.

سهم برون سپاری و محصولات ODM در تولید تولیدکنندگان مختلف گوشی های هوشمند در نیمه اول سال 2024

در ادامه جزئیات گزارش کنترپوان مورد بررسی قرار می گیرد.

به گفته این موسسه، اپل تنها شرکتی در این لیست است که طراحی هیچ یک از محصولات خود را به شرکت های ODM برون سپاری نکرده است و این موضوع با توجه به سیاست این غول آمریکایی از دست ما نمی رود. در واقع همانطور که گفته شد این روش معمولا برای کاهش هزینه ها و در مورد گوشی های ارزان قیمت استفاده می شود. اکنون، اپل تقریباً به طور انحصاری تلفن های رده بالا تولید می کند.

در همین حال، سهم محصولات ODM سامسونگ (که در برخی از مدل‌های پایین‌رده مانند سری گلکسی M یا گلکسی A دیده می‌شود) از کل محموله‌های گوشی‌های هوشمند این شرکت در نیمه اول سال 2024 همچنان کاهش می‌یابد، از 28 درصد در سال 2022. امسال به 22 درصد رسیده است. این موضوع، همراه با کاهش سهم بازار سامسونگ از میان رده به پایین ترین قیمت با قیمت کمتر از 250 دلار، نشان دهنده تغییر در استراتژی تولید این ابر حامل کره ای است. سامسونگ همچنین به تدریج از تولید طرح اصلی (ODM) با تکیه بر شرکت‌های طراحی چینی که برای مدل‌های ارزان‌قیمت و تولید انبوه استفاده می‌شوند، به تولید از طریق کارخانه‌های خود در هند تغییر مسیر داده است.

بر اساس گزارش Counterpoint، سهم سامسونگ از گوشی‌های هوشمند رده پایین تا متوسط ​​(زیر ۲۵۰ دلار) در بازار جهانی از ۲۴ درصد در نیمه اول سال ۲۰۲۲ به ۱۸ درصد در نیمه اول سال جاری کاهش یافته است. در همین زمان، سهم محصولات طراحی شده توسط این شرکت کره ای (در بازه قیمتی 250 دلار و بالاتر) از 19 درصد به 22 درصد افزایش یافت و میانگین قیمت فروش گوشی های هوشمند گلکسی را نیز افزایش داد.

این غول کره ای همچنین بخش بزرگی از حجم سفارشات خود را در نیمه اول سال جاری به جای Huaqin با Longcheer قرار داد. به این ترتیب با توجه به افزایش حجم سفارش، Longcheer توانست از شرکت رقیب خود Huaqin پیشی بگیرد و به لطف همکاری با سامسونگ و بسیاری از برندهای چینی، عنوان بهترین ODM در نیمه اول سال 2024 را از آن خود کند.گزارش کنترپوینت نشان می دهد که Longcheer به همراه دو شرکت دیگر در این لیست، یعنی Huaqin و Wingtech، 75 درصد از کل حجم تولید ODM را به خود اختصاص داده اند.

همانطور که قبلاً ذکر شد، گروه Opp و شرکت آنر با 39 و 40 درصد از طراحی گوشی های هوشمند خود به ترتیب در رتبه های دوم و سوم در بین شرکت های اندرویدی قرار گرفتند. به این ترتیب می توان گفت تقریبا از هر 10 گوشی عرضه شده توسط Oppo و Honor در نیمه اول سال جاری، 4 گوشی توسط شرکت های ODM طراحی شده است.

در انتهای دیگر این طیف موتورولا و شیائومی قرار دارند که اولی 90 درصد و دومی 78 درصد از گوشی های خود را در نیمه اول سال 2024 به شرکت های ODM واگذار کردند. زیرا هر دو برند در محدوده قیمت مقرون به صرفه بسیار فعال هستند و برای کاهش هزینه ها و افزایش حاشیه سود به برون سپاری محصولات خود روی آورده اند.

منبع: http://www.مایفون مگ/news/view-5649-counterpoint-odm-smartphone-shipments-market-report-h1-2024.aspx

تحریریه مای فون مگ

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا