خبر جدید | درخواست پتنت هواوی برای توسعه نسل جدیدی از باتریهای حالت جامد | مایفون مگ
هدف اصلی فناوری نوآورانه هواوی حل یکی از چالش های دیرینه صنعت باتری است: خوردگی الکترولیت های مایع. هوآوی قصد دارد با جایگزینی الکترولیت های مایع با الکترولیت های جامد، عمر باتری، ایمنی و عملکرد را به طور قابل توجهی بهبود بخشد، به ویژه برای کاربردهایی مانند وسایل نقلیه الکتریکی و سیستم های ذخیره انرژی.
داده های درخواست ثبت اختراع هوآوی ویژگی های استثنایی این الکترولیت های جامد مبتنی بر سولفید را فهرست می کند، از جمله: چگالی انرژی بالا، شارژ و تخلیه سریع، و همچنین عملکرد عالی در دمای پایین. علاوه بر این، این راه حل می تواند ایمنی باتری را با کاهش خطر فرار حرارتی – یک نگرانی رایج در باتری های لیتیوم یون قدیمی تر، بهبود بخشد.
این توسعه با پدیده هایی مانند اصرار جهانی بر راه حل های انرژی پایدار و همچنین تقاضای رو به رشد برای باتری های با کارایی بالا مطابقت دارد. اگر نوآوری هواوی در باتریهای حالت جامد بتواند بر محدودیتهای باتریهای فعلی غلبه کند، این پتانسیل را دارد که پذیرش خودروهای الکتریکی و منابع انرژی تجدیدپذیر را در بین مردم تسریع کند. همانطور که جهان به سمت آینده ای پایدارتر حرکت می کند، پیشرفت هایی مانند فناوری باتری های حالت جامد هواوی ضروری به نظر می رسد، زیرا حذف محدودیت های باتری های قدیمی می تواند راه را برای عصر جدیدی از راه حل های ذخیره انرژی هموار کند.
البته علاوه بر هوآوی، برندهای دیگری نیز در زمینه باتری های جامد فعالیت می کنند که معروف ترین آن ها سامسونگ است. شعبه الکترومکانیکی این شرکت کره ای در حال آزمایش کل باتری حالت جامد برای دستگاه های پوشیدنی است. سامسونگ به مدت سه سال بر روی باتری های حالت جامد کار می کند و با موفقیت یک نمونه اولیه تولید کرده است که مشتریان در حال ارزیابی آن هستند.
طبق گفته Samsung Target، انتظار میرود این باتریهای حالت جامد در سال 2026 به تولید انبوه برسند. این باتریها در حال حاضر برای دستگاههای پوشیدنی طراحی شدهاند و بعید به نظر میرسد در Galaxy Watch 9 در سال 2026 از آن استفاده شود. با این حال، این باتری میتواند در داخل نیز استفاده شود. سایر محصولات پوشیدنی سامسونگ – مانند Galaxy Buds و Galaxy Ring.
گذشته از عمر طولانی، ایمنی و چگالی انرژی بالا، یکی از مهم ترین مزایای باتری های حالت جامد این است که می توان آنها را در اشکال و اندازه های مختلف طراحی کرد. (از چند میلی متر تا چند سانتی متر) به گفته سامسونگ، برای ساخت این نوع باتری از فناوری ساخت خازن های سرامیکی چند لایه استفاده می شود. این ویژگی این نوع باتری ها را کاندیدای استفاده در دستگاه های پوشیدنی کوچک می کند. به نظر می رسد سامسونگ در این بخش از بازار باتری دست برتر را دارد، زیرا بیش از 40 درخواست ثبت اختراع مربوط به باتری های مبتنی بر اکسید جامد به طور کامل تحت نام این شرکت ثبت شده است.
نوآوری باتری یکی از موضوعات داغ در بازار گوشی های هوشمند است. در تایید این پیشنهاد بد نیست به کنگره جهانی موبایل امسال اشاره کنیم که توسعه باتری های با دوام و ظرفیت شارژ سریع برجسته شد. سازندگان در حال کار بر روی موادی مانند سولفور لیتیوم و گرافن هستند تا عمر باتری را افزایش دهند. باتری های حالت جامد حاوی کربن کمتری هستند و خطرات کمتری برای محیط زیست دارند. این باتری ها همچنین می توانند در محدوده دمایی وسیع تری کار کنند. البته در کنار این نکات مثبت بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که تولید باتری های حالت جامد (در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی) نیاز به هزینه بیشتری دارد.
در نهایت، اکثر برندهای بزرگ گوشیهای هوشمند امسال در تولید محصولات خود به باتریهای سیلیکونی کربنی روی آوردند که مزایایی مانند چگالی انرژی بالاتر، شارژ سریعتر و عمر طولانیتر در مقایسه با باتریهای لیتیوم یون سنتی دارند. یک استارت آپ چینی اخیراً از ساخت باتری هسته ای خبر داده است که می تواند تا 50 سال تلفن هوشمند را تغذیه کند! اتحادیه اروپا همچنین استانداردهای جدیدی را برای تشویق شرکت ها به ساخت باتری های پایدارتر و قابل بازیافت ایجاد کرده است.
منبع: http://www.مایفون مگ/news/view-5647-huawei-solid-state-battery-tech-patent-application.aspx
تحریریه مای فون مگ