خبر جدید | آشنایی با دستاوردهای جدید متا – از عینک واقعیت افزوده Orion تا گفتوگو با Meta AI با صدای سلبریتیها | مایفون مگ
جبار
دستگاه های واقعیت ترکیبی که در حال حاضر در بازار موجود هستند – مانند Apple Vision Pro یا Quest 3 – در قالب هدست های نسبتا بزرگ تولید می شوند، اما دنیای فناوری به دنبال کاهش اندازه این هدست ها به اندازه عینک های طبی معمولی است. البته آنچه از تصاویر پیداست این است که عینک اوریون هنوز با این هدف فاصله دارد اما از نظر سبکی و سهولت استفاده نسبت به هدفون های فعلی پیشرفت چشمگیری دارد.
مارک زاکربرگ هنگام رونمایی از عینک واقعیت افزوده Orion گفت: “این یک دنیای فیزیکی است که به صورت سه بعدی به تصویر کشیده شده است.” او با اشاره به اینکه بسیاری از مردم Orion را شگفتانگیزترین فناوری میدانند که تا به حال دیدهاند، افزود: «در حال حاضر، فکر میکنم بهتر است به Orion بهعنوان یک ماشین زمان نگاه کنیم، آنها شگفتانگیز هستند و بخشی از آن هستند از آینده ای که فکر می کنم خواهد بود.»
عینک آفتابی اوریون از آلیاژ منیزیم ساخته شده است و اسلایدهای استفاده شده در ساخت آنها توسط خود میتا طراحی شده است. به لطف وجود حسگرهای مختلف، کاربران میتوانند به روشهای مختلفی با Orion تعامل داشته باشند – مانند حرکات دست، دستورات صوتی و همچنین رابطهای مچ عصبی. با این حال، Orion کوچکتر از سایر هدست های واقعیت ترکیبی موجود است. با این حال، زاکربرگ اعلام کرد که متا قصد دارد این محصول را کوچکتر، شیکتر و ارزانتر کند تا در نهایت آن را برای کاربران عرضه کند.
عینک Orion می تواند داده های حسگرهای فوق الذکر را با قابلیت های هوش مصنوعی ترکیب کند. مثالی که متا در این زمینه ارائه می دهد این است که شخصی در حالی که این عینک را به چشم می زند به داخل یخچال نگاه می کند و از هوش مصنوعی می خواهد تا دستور غذا را بر اساس اقلام داخل یخچال ارائه کند. از دیگر قابلیتهای Orion میتوان به پشتیبانی از تماسهای ویدیویی، امکان ارسال پیام در پلتفرمهای پروفایل و همچنین نسخههای فضایی Spotify، YouTube و Pinterest اشاره کرد.
مارک زاکربرگ که شخصاً Orion را در رویداد متا اخیر معرفی کرد، قابلیتهای این عینک را مستقیماً به مخاطبان نشان نداد، بلکه فقط یک ویدیو از واکنش آزمایشکنندگان (از جمله جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا) پخش کرد. در بخشی از این ویدئو، دو نفر پس از استفاده از این عینک، پینگ پنگ را به صورت مجازی آغاز کردند و با استفاده از واقعیت افزوده، چت تصویری انجام دادند.
شرکت های بزرگ فناوری سال هاست که در حال توسعه دستگاه های واقعیت افزوده هستند. البته، برخی از قابل توجه ترین آنها – مانند عینک گوگل – شکست خوردند. در همین حال، زاکربرگ با تغییر جهت شرکت به سمت توسعه سیستم Metaverse در سال 2021، فناوری AR را در موقعیتی استثنایی قرار داد. با این حال، عواملی مانند هزینه های بالای توسعه و همچنین موانع فناوری با برخی مشکلات در ارائه محصولات مبتنی بر AR مواجه شده است.
به گفته پائولو پسکاتوره، تحلیلگر موسسه PP Foresight، شکی نیست که متا به دنبال تولید انبوه محصولات مبتنی بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و ارائه آنها با قیمت مناسب به مشتری است، اما نباید فراموش کنیم که کاربران همچنان نسبت به هوش مصنوعی محتاط است و نیاز به قانع کننده بیشتر دارد.
لازم به ذکر است که عینک های Orion همچنان نمونه اولیه هستند و طبق گفته برخی منابع نزدیک به متا، احتمالاً در سال 2027 روانه بازار خواهند شد.
به روز رسانی متا هوش مصنوعی
به گفته متا، در حال حاضر بیش از 400 میلیون نفر در ماه (185 میلیون نفر در هفته) از ربات هوش مصنوعی متا استفاده می کنند. متا بهروزرسانیهایی را برای هوش مصنوعی متا ارائه کرده است، از جمله پشتیبانی از دستورات صوتی. به گفته زاکربرگ، این ویژگی بسیار ساده تر از تعامل از طریق متن است. نکته جالب دیگر این است که پاسخ صوتی متا هوش مصنوعی به شما را می توان با صدای برخی از افراد مشهور مشهور (مانند جودی دنچ، جان سینا، کیگان-مایکل کی، کریستن بل و آکوافینا) پخش کرد.
به روز رسانی متا Ray-Ban
در ابتدا کاربران چندان تحت تاثیر عینک های هوشمند Ray-Ban Meta قرار نگرفتند، اما سال گذشته پس از اعلام برنامه متا برای تجهیز این عینک به دستیار دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی، ناگهان شاهد جهش در فروش بودیم، به طوری که با توجه به مدیرعامل EssilorLuxottica (سازنده For Ray-Ban)، فروش نسل جدید Ray-Ban Meta در چند ماه معادل فروش مدل قبلی آن در دو سال است. جالب است بدانید که امکانات این دستیار روز به روز کاملتر می شود. به عنوان مثال، کاربر می تواند یادآورهایی را بر اساس آنچه که از طریق این دستیار می بیند تنظیم کند. به عنوان مثال، وقتی یک کتاب جالب را در کتابخانه می بینید، می توانید به دستیار دیجیتال بگویید: “هی متا، به من یادآوری کن که دوشنبه آینده این کتاب را بخرم.”
قابلیت دیگری که به دستیار دیجیتال Ray-Ban Meta اضافه خواهد شد، امکان تولید ویدئو و همچنین ترجمه فوری از انگلیسی به فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی است. جالب اینجاست که زاکربرگ هنگام معرفی این ویژگی، یک گفتگوی زنده با براندون مورنو، قهرمان هنرهای رزمی ترکیبی مکزیکی برگزار کرد و عینک مکالمات را از انگلیسی به اسپانیایی (و بالعکس) ترجمه کرد.
متا کوئست 3S
علاقه مندان به متا شاید انتظار داشتند که این شرکت در رویداد اخیر از یک هدست واقعیت مجازی رده بالا رونمایی کند، اما برخلاف انتظار این دسته از افراد، متا ترجیح داد بر روی تولید یک هدست واقعیت مجازی ارزان قیمت به نام Quest 3S (با قیمت پایه 300 دلار) برای تبدیل. این هدست که در واقع نسخه ای با کیفیت پایین تر از Quest 3 است، دارای لنزهای ارزان تر، وضوح کمتر و حافظه کمتر است.
منبع: http://www.مایفون مگ/news/view-5587-introducing-meta-orion-augmented-reality-glasses.aspx
تحریریه مای فون مگ